Славия загуби втората си контрола от лагера в Алания (Турция). "Белите" паднаха с 0:1 от елитния украински Олександрия. Eдинственoто попадение  в срещата вкара Андрий Запорожан, който реализира във вратата на Марио Кирев в 24-ата минута.

Десет минути след това елитните турски рефери, които свириха мача, отмениха редовен гол на Наско Милев заради несъществуваща засада. Нападателят, който тази зима се раздели с родния си Ботев (Пловдив) и премина в Славия, излезе от дълбочина зад защитата и се разписа, но попадението не беше зачетено.

През второто полувреме треньорът на "белите" Владимир Иванов остави на терена само защитника Стефан Велков и замени десет от футболистите си, играли преди почивката. Единственото по-чисто положение пред една от двете врати беше в 55-ата минута, когато Басан с удар от въздуха от границата на наказателното поле изпрати топката на сантиметри над вратата, пазена от Георги Петков.

Припомняме, че в петък Славия победи Иртиш с 3:1 в първата си контрола от лагера в Турция. За 28 януари "белите" имат планиран мач с Кайрат (Казахстан).

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Зимна подготовка 2017