Публиката на Славия е донесла глоби в размер на 86 хиляди лева през миналия сезон, съобщи президентът на клуба Венцеслав Стефанов. 

Босът на "белите" обясни, че тези пари спокойно можело да се използват за детско-юношеската школа, като например за закупуване на топки, екипировка или цялостна издръжка.

"Бяла" война: Венци Стефанов с хаплив коментар за Заги

Наливат се с бири

"Феновете няма да управляват Славия, както се случва на други места. Когато ремонтирахме, искаха по 50 лева надник. После по 100. Купиха си каси бири и до 12:30 часа се бяха натръшкали. Има някакви групички, които скандират против мен. Аз не съм удобен. Имало било мутренски подход. Не, искам да има ред, както е било 29 години. Няма да позволя да се случват неща, каквито се случват по други стадиони", категоричен бе Венци Стефанов при гостуването в Пресклуб "България".

„Никога не е имало разнобой в публиката на Славия. Просто има няколко момченца, които тръгнали да обясняват кой какво издържал“, добави той. 

Скандират простотии

"По 3000 лева плащаме всеки мач, защото публиката скандира простотии. Ако искат да крещят такива неща, да отидат в парка до банята в "Овча купел" и да викат колкото си искат. Аз съм от 69 години все на стадиона на Славия. Бях на 7 години, когато помагах на трудоваците с количките да строят стадиона. И да слушам един пикльо с тревата да ми говори, ами просто няма да стане. Хората отделят от хляба си за клуба. Ела и дай 100 лева и кажи: от мене за Славия", каза още Стефанов в емоционален стил за отношенията си с публиката на най-стария столичен клуб.

"Феновете на Славия, когато защитават и подкрепят отбора, са добре дошли. Но с такива, които чупят, не желая да контактувам. Те са бацили, които заразяват и другите. Гледат от феновете на Левски, но феновете на Левски две години издържаха клуба. А те не са дали 1 стотинка. И не само не са дали, ами аз им давам. Това фенове ли са? Търтеи", добави афектираният Венци Стефанов.

Той добави, че е имал любопитна случка с внука на известен журналист, който също бил в агитката, скандираща против него. Но след като се е срещнал с дядото, обсъдили са проблема и това повече не се е повторило.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт