Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път критикува политиката с налагането на чужденци в родните футболни клубове. Босът на "белите" и член на Изпълкома на БФС говори след победата на тима си с 3:1 над Септември от 12-ия кръг на Първа лига. 

"Радвам се за победата, само наши момчета играха, само българчета. Учудващо за мен е какво правят в Септември при положение, че школата им създава толкова много футболисти. Видяхте какво беше днес - гледам толкова много бежанци, че просто ми се плаши окото", коментира Стефанов, критикувайки съперника.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Щом и в Септември така са почнали... Явно някои мениджъри им пълнят главите. Не знам какво да кажа, президентът на Септември си знае какво прави. Но аз смятам, че трябва да се дава шанс на българите. България е над всичко", продължи членът на Изпълкома на БФС.

Относно случката с младежките национали на летището във Франкфурт, в която с лошо впечатление с поведението си направиха двама от играчите на Славия - Георги Йомов и преотстъпеният на Витоша (Бистрица) Наско Милев, Стефанов каза: "Грешка на момчетата, ще си понесат наказанието. Ръководството ще вземем решение. Ще се постараем никога повече да не се случва подобно нещо с футболисти на Славия."

За победата над Септември, босът на Славия добави: "Винаги създаваме много положения. Другите мачове не успяваме да реализираме, днес успяхме. Пак имаше пропуски, което е поради липса на концентрация. Сега видях как Загорчич беше бесен в съблекалнята, така че смятам, че момчетата ще си вземат бележка."

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019