"С парите от Филип Кръстев ще помогнем на Левски за козирката". Така президентът на Славия Венци Стефанов се изгаври със "сините" по време на пресконференцията, която даде след трансфера на големия талант на "белите" в Манчестър Сити. Както вече стана ясно, "гражданите" купуват Кръстев от Славия и го преотстъпват във втородивизионния белгийски Ломел. 18-годишният атакуващ халф ще остане в Славия до 31 декември. Договорът му със Сити влиза в сила от 1 януари 2021 г. 

"Всички пари ще останат в Славия. Дали ще направим ремонти, дали ще направи още един терен. Един трансфер може да помогне за година - година и малко за издръжката на клуб. Имаме нужда да подменим много неща в базата", каза Стефанов в Пресклуб "България". 

"Не обичам да коментирам суми, защото веднага започнаха оценки. Фиорентина е много голям клуб, но Манчестър Сити превъзхожда по всичко Фиорентина. Смятам, че отивайки в шампиона на Англия, това е по-голямо постижение", коментира босът на Славия.

"Не можете да си представите каква е заплатата на Филип, заедно с бонусите. Догодина тя ще се покачи и още", каза Стефанов.

Той отново нападна Николай Жейнов, който се е намесил в трансфера на Филип Кръстев. "Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Леверкузен и в други клубове. Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на агенти. Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова обстановка за младите момчета", каза Стефанов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Желанието на Филип беше да остане още шест месеца в Славия и ние го удовлетворихме. Единственото, което ми прави лошо впечатление е, че той работи с подобен мениджър, който се опитва да всява смут в отбора. Затова съм изгонил всякакви бежанци, които идват с някакви знайни и незнайни мениджъри, които имат само претенции", подчерта членът на Изпълкома на БФС.

"Разбирайки, че Филип ще отиде в Сити, Николай Жейнов достига до родителите, обяснява им колко е велик, колко е голям. Трансферът е пред финализиране, а аз разбирам, че той е сключил договор с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти, докато някой не предложи клуб. Какво може да направи един мениджър за един футболист? Абсолютно нищо", продължи Стефанов.

"Не искам да се говори на темата за трансферната сума, защото журналистите започват да дават оценки. Не искам спекулации. Сумата е достатъчна. Сега можем да помогнем на Левски да си направи козирката. Нито едно евро няма да отиде в джоба на никой от нас. Всичко остава единствено и само за Славия", каза той.

Босът на Славия не пропусна отново да разкритикува големите клубове в България, сред които основно Левски и ЦСКА, че продължават да залагат на скъпи чуждестранни играчи, вместо на родни кадри. "Колкото повече българчета успяват да пробият в Европа, толкова по-добре за българския футбол. Колегите трябва да разберат, че временните успехи не им носят нищо. Не искам да съм лош пророк, но тези, които първи ще ощетят Левски в тази ситуация, са чужденците. Нито един от тях няма да прояви разбиране по отношение на финансовата страна на нещата", коментира босът на "белите".

"Независимо от резултата от срещата между Славия и ЦСКА, все ми се струва, че да имаш състав с 10 милиона по-скъп не си струва, само за да си с 2 точки пред нас. Разходите са напълно неоправдани спрямо резултатите. В България идват само стари коне, които вече не са на никакво ниво, но ние ги боготворим", подчерта Стефанов.

 Той беше попитан и за трансфера на Галин Иванов в ЦСКА 1948 - "Галин имаше основания да премине в ЦСКА 1948. Той ще взема огромни пари за нашите стандарти. Футболният живот не е дълъг, така че това е оправдано. Не му се сърдя".

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020