Треньорът на Славия Златомир Загорчич оправда загубата от Витоша (Бистрица) с 0:2 в последния мач от третия кръг а Първа лига с липсата на опит и емоционално изтощение.

„Трудно е да отговоря защо загубихме. Емоциите ни останаха в евротурнирите. Говорихме през цялата седмица, че това ще е най-трудният мач в сезона и е нужно да се мобилизираме. Трябваше да играем умно, но направихме две груби грешки и бяхме наказани. Витоша можеше и трети гол да вкара. По-доволен съм от първото полувреме, тъй като имаше смисъл в играта ни. Втората част не беше така и при 0:2 опитахме всичко в игрово отношение, но не се получи“, сподели Загорчич след мача.

„Дано футболистите са наясно за причините за тази загуба. Трябваше да сме по-агресивни през цялото време. Желанието на Витоша бе по-голямо от нашето. Не може да се каже, че подценихме опонента. Бяхме изтощени физически и психически, а прехвърлянето от Европа в Първа лига е тежко. Обикновено след отпадане се играе много тежко. Трябва висока концентрация, за да се върнем обратно в България. Имаме колектив, но нямаме опит в турнирите. В първенството започнахме добре, а и днес играта бе добра от наша страна. Опитът е важен, а ние го нямаме. Трудно е да играеш с Хайдук, а после с Витоша. Трябва да изхвърим този психически товар от главите си. ЦСКА е най-големият отбор в България. Няма какво да амбицирам футболистите за идния мач, те зная важността на този двубой. Сега нямат допуснат гол в първенството. Мачът ще е много тежък, тъй като те са абсолютен фаворит“, допълни сръбският специалист.

„С Росен Кирилов бяхме заедно постоянно през цялото време. И той ми е като брат. Имаме много силни мачове заедно. В националния отбор на „Уембли“ срещу Англия, когато завършихме 0:0 е най-силният ни за България. Опазихме всички англичани, а той се справи с Алън Шиърър. С Литекс правихме хубави мачове срещу Левски. Нямахме загуба срещу тях и играехме с голямо настроение“, завърши Загорчич за бившия си съотборник и треньор на Витоша.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019