Целта пред Славия е по-предно класиране в Първа лига в сравнение с миналия сезон. Това разкри старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич, който направи коментар и за националния тим. През 2022 година "белите" останаха на шесто място и не успяха да достигнат до финала в турнира за купата на България. Част от подготовка на столичани ще премине в Банско, където отборът ще изиграе контролните си срещи през лятото.

"На лагера с нас ще има играчи от школата. Зависи кога се завърнат от националните си отбори. Ще преценим колко трябва да почиват и кога ще се включат в Банско. В определени двубои в плейофите, имахме по едно полувреме, когато не бяхме на нивото, което искахме. Говорихме по този въпрос и се надявам футболистите да имат по-голямо самочувствие срещу по-сериозните противници и се надявам да го направим през следващия шампионат. Искаме да се класираме по-напред от миналия сезон", заяви Загорчич пред медиите. 

"Ако мислим по този начин, че българите не отговарят на големите стандарти, националният отбор ще бъде на това ниво, каквото е в момента. Трябва в един момент да си кажем големите клубове, да се вземат решения и да се играе с повече българи. Това е моето мнение. Тогава и националният тим ще има много по-добри резултати", добави Златомир Загорчич.

Специалистът коментира и предстоящите приятелски срещи на Славия. "Намерихме противници, които могат да играят на желаните от нас дати. Доволен съм от програмата. За първите срещи искахме по-леки противници, а след това да срещнем и отбори от "А" група. Надявам се да покажем това, което можем в тези мачове", завърши Загорчич.