Славия и испанският гранд Барселона трябва да затворят трансфера на защитника Мартин Георгиев, за който БЛИЦ първи писа, до четвъртък. Това обяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред журналисти преди първата тренировка на "белите". Бизнесменът говори по актуални въпроси от родния футбол, сред които оставката на треньора на националния отбор Ясен Петров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"До четвъртък трансферът на Мартин Георгиев ще бъде официализиран. Очаквам старши треньорът да ги подготви добре и да се представим по-добре от миналата година. Оставката е достойна, мъжка постъпка на Ясен Петров. Той беше предаден. От футболистите, от кой! Не съм доволен след този резултат, но пак смятам, че той се опита да направи нещо, което до този момент нито един от предишните старши треньори не се беше опитал, но няколкото зрънца, които той не успя да неутрализира, го подведоха. Петима-шестима са, не знам дали те участваха в мача. 

Днес прочетох едно безумно предложение на Ботев (Пловдив) - това може да го предложи някой, който няма общо с България, с българския футбол и с целите, които могат да имат нашите отбори и треньори. Как да имат успехи нашите отбори, след като може да са пълни с чужденци. Това е безумие! От такива предложения, от такива неща, идват тези резултати, които виждаме. Десет години го говоря това, от втора урна ще идем в пета!

Докато ние имаше нещо общо със Славия, радвам се, че г-н Загорчич разбира, ще даваме шанс на нашите млади таланти. Не искам да се изхвърлям на ангро, но Мартин Георгиев ще бъде вторият българин, за който Барселона са дошли, харесали са го и са го поискали. Това само ме радва. Този футболист е и рожба на г-н Загорчич, той не се уплаши, пусна го в двата мача с Лудогорец, срещу ЦСКА, Царско село - дете на 16 години. Доказа се, че в България има много таланти - като им се даде шанс, могат да отидат, където си искат. Нали знаете: добрите момчета отиват в Рая, а лошите - където си искат.

Темата за Бербатов и за националния отбор дайте да не е основната на тази пресконференция. Нека говорим какво предстои на Славия, за нас това в момента е важното. Стараем се да направим повече добри неща за Славия. За националния отбор има достатъчно хора, които да се грижат. Тези хора, които казват, че България няма футболист за нивото на Лудогорец, показват какво им е мнението за България и за българския футбол. Убеден съм, че момчетата на Славия, които ще играят в Шампионската лига, няма да се изложат.

Повечето от феновете на Славия разбраха, че е по-добре Славия да съществува, да произвежда таланти, да се говори за Славия, че е един български отбор, отколкото да имам Чекиньо, Робертиньо, Мауриньо и т.н. Добре, да, взимаме шампионската титла, участваме някой друг кръг, тези футболисти си отиват и феновете няма да могат да запомнят имената им. Феновете на ЦСКА, Ботев, Лудогорец дали ще ги имат в паметта си, да казват на децата си за тези играчи - аз като дете съм бил тук, в обущарницата, Чоко Василев, Ларгов и т.н. Това феновете на Славия го помним. Не мога да се гордея, че Ал Бакари е играл два сезона в Славия. Такива футболисти помня с някои инциденти и неща, които не са за разказване.

Витоша (Бистрица) обаче вижте колко ветерани изкараха, ние не можем да се борим с тях. Ветераните на ЦСКА са мои набори, след пет-шест години ЦСКА как ще изкара отбор на ветераните? Тумбето, Чико, голяма плеяда футболисти на Ботев (Пловдив), а сега двама-трима видях на конгреса. Кой? Славчо Тошев? Трябва да вземем и Симона с него", каза Венцеслав Стефанов.