Славия направи хитър ход преди днешното дерби срещу Локомотив (София), който да позволи на вратаря Светослав Вуцов да бъде на разположение на треньора Хосе Мари Бакеро. На 14 септември БЛИЦ първи писа, че 21-годишният вратар ще се завърне в игра за първия тим на „белите“ след петмесечно отсъствие именно срещу „железничарите“.

Вуцов трябваше да пропусне днешното дерби заради наказание. Той получи червен картон преди седмица при загубата на втория тим на славистите с 0:2 като гост на дубъла на Левски в мач от Югозападната Трета лига. Заради това беше лишен от състезателни права за една среща

Славия се разбра с Балкан и двата тима изтеглиха за 15 септември двубоя си от деветия кръг на трета дивизия, който гостите от Ботевград спечелиха с 2:1. Така наказанието на Вуцов изтече и той може да бъде използван в дербито. Както е известно, вратарят на „белите“ по собствено желание изигра три мача за втория тим, за да влезе в игрова форма след продължителното лечение на контузия, през което време се подложи на артроскопия на колянна става.