Руският травматолог Олег Миленин е един от лекарите, които ще се грижат за спортистите в Сочи. Специалистът говори за организацията на медицинските центрове на Олимпиадата и за потенциалните контузии на състезателите.
 
"Готови сме да посрещнем всякакви травми, но се надяваме да не се налага. Около 1000 медицински лица ще се грижат за пострадалите при нужда. Имаме нужната апаратура и достатъчно клиники за лечение.
 
Най-опасно ще е след състезанията по сноуборд. На Игрите във Ванкувър 75% от контузените бяха в сноуборда. Висока степен на риск има още в бобслея, хокея и ски спусканията и скоковете.
 
Лекарите на националните отбори работят по методика за подготовка, която да ограничи травмите от контакт с пистата и ледената пързалка. Инциденти винаги стават, човешко е и тук идваме ние, за да помогнем", заяви Миленин пред "Газета.ру".
 
Припомняме, че вчера българската сноубордистка Александра Жекова се отказа от тренировката в Сочи заради лошо трасе, на което преди това състезателка от Австралия претърпя сериозна контузия.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg