Евгени Плюшченко обяви официално, че прекратява кариерата си. Руската легенда във фигурното пързаляне се отказа по-рано днес от участие на Олимпиадата в Сочи. Женя направи скок по време на загрявката, почувства силни болки, след което с тъга напусна леда и се сбогува с феновете. Треньорът му Алексей Мишин обясни, че той е чувствал болки още по време на отборното състезание, в което спечели златен олимпийски медал.

"Прекратих кариерата си. Възрастта ми позволява (Плюшченко е роден на 3 ноември 1982 година), но 12 операции са твърде много. Ще продължа да се състезавам в шоу програми. Вчера по време на тренировка паднах след четворен скок. След това изпълних лошо и троен. Мислех си, че няма нищо страшно, но по-лошото дойде през нощта. Отново си мислех, че не е страшно и ще стане обяд, а аз ще се оправя. Но това не се случи. Мисля, че Бог ми каза, че е време да спра", заяви Плюшченко.

"Дали това е краят на кариерата ми? Най-вероятно да. Опитах се да стигна до края. Ако исках, можех да спра след отборното състезание, но се готвех и за индивидуалните. Исках да завърша по най-добрия начин", допълва руснакът.

Евгени Плюшченко е роден на 3 ноември 1982 година. Има четири олимпийски медала (два златни - от Торино 2006 и един от отборната надпревара в Сочи, както и два сребърни - един от Солт Лейк Сити 2002 и Ванкувър 2010). Плюшченко е 7 пъти европейски шампион, 3 пъти световен шампион (2001, 2003, 2004).

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg