Българските биатлонисти сериозно се изложиха още при първия си старт на Олимпиадата в Сочи - спринта на 10 километра. Най-добрият от нашите - Красимир Анев, който на заминаване за Русия афишираше влизане в Топ 10 като цел, днес беше далеч от познатото ниво и завърши чак на 49-ото място.

Анев допусна цели три грешки при първата стрелба от положение легнал, което като че ли го прекърши и го отказа от битката за нещо голямо. Михаил Клечеров пък изоставаше с 44 секунди още при първата контрола и още тогава стана ясно, че ще приключи далеч назад. В крайна сметка Клечеров завърши 70-и, а с десет места пред него - Владимир Илиев (60).

Дебютантът на олимпийски игри Иван Златев финишира на 76-ото място.

Победата в спринта на 10 километра отиде за легендата Оле Ейнар Бьорндален, следван от Доминик Ландертингер (Австрия) и Ярослав Соукуп (Чехия).

Анев и Владимир Илиев пък ще имат шанс да измият срама в понеделник, когато ще стартират в преследването.

В днешната надпревата участие взеха 87 състезатели.

Любопитното е, че директор на стрелбището в Сочи е българин - Венцислав Илиев.

Само за справка БЛИЦ припомня, че преди 4 години на Олимпиадата във Ванкувър Красимир Анев се представи далеч по-добре от днес. В спринта на 10 км тогава той завърши на 25-ото място, Клечеров беше 59-и, Владимир Илиев 83-и, а Мирослав Кенанов - 82-и.

ПОДРОБНА ПРОГРАМА НА ОЛИМПИАДАТА - ТУК!

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
5_2.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ
44.jpg