Спартак (Варна) постигна втора победа в контролите и победи втородивизионния Добруджа с 4:1 у дома.

Първата сериозна възможност в мача бе за домакините в 4-та минута, когато Жоао Марио бе изведен в добра позиция в наказателното поле на Добруджа, но стреля неточно. В 7-та минута Бен Карамоко засече с глава топката след центриране от ъглов удар, но ударът му беше неточен. Първата ситуация за Добруджа бе в 17-та минута, когато Денислав Ангелов напредна отдясно и стреля, но топката премина встрани от вратата. 

В 23-та минута Янчо Андреев можеше да изведе гостите напред в резултата, но след изстрела му топката се отби в гредата. В 31-та минута защитник на Добруджа уцели гредата на собствената си врата при опит да изчисти топката. Две минути по-късно Спартак поведе в резултата. Ромееш Ивей проби отдясно и намери в наказателното поле Жоао Марио, който вкара за 1:0. 

В 54-та минута Добруджа изравни резултата. Денислав Ангелов бе изведен зад защитата на домакините, напредна и с техничен удар вкара за 1:1. В 58-та минута Андриан Димитров можеше отново да изведе Спартак 1918 Варна напред в резултата, но при опита му да прехвърли вратаря на гостите Християн Христов не успя да уцели вратата. В 68-та минута Божидар Васев вкара втори гол от дузпа за домакините. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Ахмед Адемов срещу Александър Белоусов.

В 77-та минута Андриан Димитров проби отдясно и намери в наказателното поле непокрития Денис Баланюк, който от няколко метра вкара за 3:1. В 79-та минута Шериф Осман от гостите уцели горната греда на вратата на Спартак. В 87-та минута „соколите“ се възползваха то колективна грешка в отбраната на гостите и Андриан Димитров вкара за крайното 4:1.

Спарингът днес бе втори за двата отбора. Елитният тим победи в предишната си контрола Локомотив Горна Оряховица с 2:1, докато Добруджа надделя над Дунав с 3:0.

Отборът на Спартак Варна тази вечер ще отпътува за Турция, където тимът ще проведе двуседмичен лагер и ще изиграе четири проверки. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023