Спартак (Варна) победи Локомотив (Горна Оряховица) с 2:1 в първата си контрола, която се игра на естествения терен на Спортен комплекс „Локомотив“ в крайморския град.

Головете за "соколите" вкараха Божидар Васев в 24-ата минута и Андриан Димитров в 82-ата. За гостуващия тим попадението бе дело на Димитър Костадинов в 42-ата минута.

Мачът беше неофициален дебют за Димитър Димитров-Херо начело на Спартак. Следващата проверка на отбора му е на 18 януари (сряда) срещу Добруджа, който днес победи с 3:0 Дунав (Русе) в Сливо поле. 

След мача на "соколите" треньорът Димитър Димитров говори за представянето на футболистите си и селекцията. 

"Още не сме сглобили състава, чакаме още хора. В този период действително има доста сериозни натоварвания и се чувства умора. Основното беше да не получим контузии и да играем на сериозно ниво. Смятам, че в общи линии се получи, въпреки грешките, които имахме в тактически план в едната и в другата фаза. Тази седмица очакваме да дойдат двама играчи, имаме един подписан договор с португалец, при който визовите проблеми все още не му позволяват да пристигне, и още един играч на проби ще дойде. Така че чакаме около 4-5 човека", обясни Херо.

"За Здравко Димитров няма нищо официално към този момент, но има някакъв интерес. Към този момент не мога да го пусна, защото имаме крещяща нужда от футболисти, така че, докато не набавя играчите, едва ли ще бъде пуснат", каза Димитров по повод интереса към Здравко Димитров от турския Сакаряспор. 

"Ако трябва да бъда максимално честен - много от футболистите, които искахме да вземем, те бяха първи избор, не се получиха поради различни причини. Тези, които дойдоха, също сме ги наблюдавали, искахме да ги вземем. Разбира се, те все още не са готови, надявам се до началото на първенството да имат съвсем друг вид”, добави треньорът на Спартак (Варна). 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023