Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров-Херо бе разочарован след поражението с 0:2 като гост на Пирин в Благоевград в последния кръг от efbet Лига и потвърди, че напуска клуба, въпреки . „Соколите“ завършват на последно място в крайното класиране и през следващия сезон отново ще са във Втора лига.

„Трудно, видя се, че нямаме нужната настройка, след като в миналия кръг спечелихме, но изпаднахме. Типичен мач за нас – доминираме, пропускаме положения, но когато има стандартно положение пред нашата врата, ние допускаме голове. Пробвали сме всякаква защита, но играта на втория етаж е проблем за нас“, заяви Димитър Димитров минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

Според него е било трудно Спартак да наваксва спрямо конкурентите си след ранното изоставане в точките: „Не само това, но това е едно от важните неща. Видяхте Борусия (Дортмунд), който в 10 други мача срещу Майнц, ще спечелят, но в най-важния мач не успяха. Когато ти изоставаш и трябва да гониш опонентите си с по-лимитирани качества, това е трудно. Ако този отбор започне сезона сега в този състав, ще се бори за 6-о, 7-о място“.

„Моят ангажимент бе до края на първенството. Като стил и начин на игра се получи. Ние правихме нов състав. Като игра не мога да бъда недоволен, но като резултати съм недоволен. Доминирахме в много от мачовете, а не успяхме да спечелим. Имаме проблем при завършващата фаза“, допълни Херо, който потвърди, че напуска клуба.

„Ако запазят този състав, ще минат като валяк през Б група, но после трябва да мислят за състав за А група. Когато влязат, трябва да имат база и основа и само с 3-4 попълнения да надграждат“, коментира Димитров бъдещето на тима.

„Трудно ми е да отговоря. Ако има, ще премисля и ще преценя. Не съм първа младост, но ми се работи, защото мога да бъда полезен с моя опит“, завърши Херо след последния си мач начело на Спартак (Варна) за евентуални други предложения.