Спартак (Варна) отбелязва 105 години от създаването си. В повече от вековната си история „соколите“ имат една шампионска титла, спечелена през 1931/1932 и още няколко призови класирания, като е и първият български отбор, представял страната ни в турнира за Купата на носителите на купи (през 1961 г.).

Публикацията на "соколите": 

"Празнувайте, соколи! На 28.08.2023 г. се навършват 105 години от основаването на футболния Спартак Варна. Ден, в който привърженици, ръководители, футболисти, треньори, съмишленици и всички свързани със синьо-бялата идея трябва да бъдат горди.

От създаването на "Български сокол" през 1918-та година, до наши дни, във ФК Спартак не угасва любовта към любимата игра. 

Повече от век един от най-старите български тимове остава винаги верен на принципа за чест и достойнство. През годините клуба се поздравява с титла, медали, играе на европейската сцена, но най-важното - спечели безрезервната подкрепа на своите почитатели и създаде незабравими личности. Ръководството на клуба поздравява всички с празника".

 

105 години "Спартак" Варна Винаги верни, продължаваме да градим история!

Публикувахте от FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна в Неделя, 27 август 2023 г.