Световният шампион в скоковете в басейн от 10 метра Том Дейли накарал топманекенката Кейт Мос да му позира. 14-годишният британец ползвал снимките за проект в училище. Двамата се запознали в Италия по време на снимки. “Помолих Кейт да ми позира за един училищен проект. След като й казах, че искам висока оценка, тя се съгласи. Обожавам да правя снимки”, споделя най-младият световен шампион пред "Дейли Мейл".

Той привлече вниманието към себе си на Олимпиадата в Пекин, когато още на откриването камерите не спряха да показват сладкото дете, което ходеше след британския флаг. Година по-късно той вече е голяма звезда. Очаква се да бъде лицето на Игрите в Лондон през 2012-а.

”Аз съм нормално дете, даже имам по-малък брат, който ме дразни. Хората си мислят, че съм звезда, но аз все още ходя на училище. Тренирам по 4 часа се ден, след като си напиша домашните”, споделя Том.

Той е номиран за “Спортист на годината” от “БиБиСи” заедно с куп големи звезди, като Дженсън Бътън (шампион във Формула 1), Марк Кавендиш (един от най-добрите колоездачи в момента), Джесика Енис (световна шампиона в петобоя), Райън Гигс (играч на Манчестър Юнайтед), Филипс Идоу (световен шампион в тройния скок), Анди Мъри (тенисист), Дейвид Хейл (боксьор), Андрю Строус (крикет) и Бет Туидъл (гимнастичка, световна шампионка на земя)./БЛИЦ