Над 40 плувни клуба от цялата страна ще подкрепят кандидатурата на Петър Стойчев за Генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове. Това ще се случи на отчетно-изборното събрание на федерацията на 26 април. Заедно с него кандидат за  председател на БФПС  е Кирил Асенов, бизнесмен от Смолян с голям организационен опит, връзки с местната власт и отношение към плувните спортове.

Преди време двамата обявиха пред медиите своите приоритети – модерно управление с екипи от специалисти, прозрачност по отношение на финансите и разпределението на средствата по клубове, ремонт и изграждане на нови спортни бази, активна информационна политика.

В последния месец Петър Стойчев и Кирил Асенов са провели срещи с плувни клубове  в цяла България и с кметовете на населени места – плувни центрове.  Представителите на местната власт са се ангажирали да продължат координацията и съвместната работа с федерацията във връзка с развитието на спортната инфраструктура по места, както и да подкрепятместните плувни клубове.

Много от клубовете са подкрепили идеята  за провеждане на повече съвместни тренировъчни лагери, както с български, така и с международни отбори, за да може родното плуване да се съизмерва с международните стандарти и конкуренция.

Екипът на Стойчев се ангажира да предостави на националните отбори по плуване спортни лекари и медицински специалисти , които да консултират и подпомагат спортно-състезателния процес.