Въпреки поредния провал на националния отбор по футбол българският спорт като цяло съвсем не е затворена страница. Можем да приведем доста примери в тази посока, които показват, че имаме звезди на международно ниво, а феновете продължават да се вълнуват от техните изяви както на родната, така и на световната сцена. Всяка изява на наш спортист извън пределите на страната заслужава внимание и уважение, а 7Sport и Inbet си партнират, за да промотират най-важните спортни събития с българско участие. А такива наистина не липсват в последно време, като тепърва ни очакват и още интересни моменти.

Всяка победа на Григор Димитров може да ни донесе радост и... още нещо

Вероятно няма да е преувеличено да кажем, че в момента Григор Димитров е най-разпознаваемото лице на българския спорт по света. Вярно е, че първата ни ракета така и не успява все още да постигне мечтата си да играе финал на турнир от Големия шлем, а и не може да се доближи до пика в своята кариера - №3 в световната ранглиста. Но все пак Гришо не отстъпва от позициите, спечелени в последните години, като рядко е извън Топ 30 на планетата. А това означава, че момчето от Хасково продължава да записва победи в престижни турнири. Това може да ни донесе радост, но и още нещо. Със специален инбет бонус партньорски код феновете на тениса у нас могат да се възползват от всяка победа на Григор Димитров на корта. Това е възможно като се постави залог за успех на българския тенисист №1, а ако той се справи срещу противника си, към сметката на потребителя се добавя и сума за безплатен залог.

Но Гришо далеч не е единственият български спортист от световна класа. Дори и е напълно възможно съвсем скоро трикратният полуфиналист в Големия шлем да бъде засенчен от едно 206-сантиметрово момче. И то не защото високият му ръст прави сянка - просто Александър Везенков израсна изключително много в последните два сезона с екипа на Олимпиакос и се превърна в една от големите звезди на европейския баскетбол. Сега Сашо и неговият тим са насочили поглед върха в Евролигата, от който ги отдели само един мач през миналия сезон. Безспорно двубоите в най-силния клубен турнир по баскетбол на Стария континент ще бъдат сред акцентите на 7Спорт и Inbet в близките месеци. А нищо чудно след половин година да говорим за Везенков-младши като за един от новите играчи в НБА....

Българските спортисти постигат успехи и в много други спортове. Сред колективните игри изпъква волейболът, а освен това с медали и победи ни радват гимнастички, джудисти, боксьори, борци и други. Но все пак Царят си е Цар. И със сигурност не е мъртъв.

Какво очаква българския футбол в близките месеци?

Поредното разочарование, което поднесе националният отбор, няма да отклони за дълго интереса от “ритнитопковците” по нашите земи. Да, първенството ни е далеч от класата на Топ 5 лигите в Европа, но все пак през този сезон интригата е повече от съществена. Лудогорец спечели 11 поредни титли, но като че ли е възможно на тази хегемония най-после да бъде сложен край. Спорът за първото място между разградските “орли” и ЦСКА ще ни вълнува до последните кръгове, ако не и до последните мигове на шампионата. Но има и още.

Кой ще завърши на трето място, за да спечели място в Европа? Ще успее ли Левски да компенсира изоставането, което натрупа след безпрецедентната серия без победи? Или пък драматичните събития на “Герена” ще се отразят и на резултатите на “сините”? А кандидати за бронза не липсват, като на преден план изпъква ЦСКА 1948. И има и още един трофей, който търси своя нов притежател, след като миналогодишният - Левски, вече приключи участието си.

След отпадането на ЦСКА София от Купата на България Лудогорец вече се очертава като големият фаворит за отличието. Но на пътя на шампионите е Черно море, който поднесе изненадата в Борисовата градина. Не бива да се подценява и финалистът, който ще бъде излъчен от двубоите между ЦСКА 1948 и Локомотив София. В полуфиналите победителите се определят в два мача, което обогатява и програмата на българския футбол. Така че макар и на местна почва, Царят на спортовете има какво да предложи на феновете. А след това идва лятото, когато отново ще се надяваме на националния отбор и когато българските евробойци ще стартират участието си на международната сцена.