А1 награди европейската шампионка по тласкане на гюле Радослава Мавродиева, която триумфира на 3 март на шампионата в Глазгоу 2019. Една от най-добрите ни лекоатлетки, както и треньорът ѝ Валентина Желязкова, получиха последен модел смартфон за постигнатия успех.

„Радвам се, че имам повод да наградя от името на А1 Радослава Мавродиева, която ни направи щастливи навръх Tрети март със своята титла от Европейското в Глазгоу. Радослава е пример за това как усилията се възнаграждават и изминатият път си струва. А пътят на Радослава е като в приказките – трета  през 2015-а, втора през 2017-а, а сега – на върха”, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в А1. Награждаването стана в централата на А1 в София.

А1 е официален телеком на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) за шеста поредна година. Телекомът заедно с БФЛА реализират и инициативата „А1 атлетика за младежи”. През годините в нея са се включили десетки хиляди деца и младежи, които участват в лагери и състезания в няколко града в цялата страна.

А1 работи за популяризирането на леката атлетика и с каналите MAX Sport, които излъчват на живо стартовете от Диамантената лига. В ефира на спортните канали феновете могат да се следят изявите на някои от най-добрите ни лекоатлети в комерсиалния турнир.