ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Олимпийската вицешампионка по фигурно пързаляне Анжелика Крилова стана жертва на телефонни измамници. 50-годишната рускиня, която е двукратна световна шампионка при танцовите двойки е „изгоряла“ с общо 2,3 милиона рубли.

На 26 декември Крилова е получила обаждане от човек, представящ се за служител на службата за национална безопасност (ФСБ). Той заявил, че нейната банкова сметка е пробита и хакерите искат да откраднат парите ѝ. Фалшивият представител на органите я посъветвал да преведа наличната ѝ сума в резервна сметка, която била посочена от него.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

От банкомат бившата фигуристка направила превод в размер на 1,5 милиона рубли по предложената сметка. След това мошеникът се обадил отново и заявил, че от името на Крилова се прави опит да бъде изтеглен кредит. Тя може да се предпази от измамата, ако в крайна сметка сама вземе кредита и след това преведе сумата на резервната сметка.

Бившата спортистка изпълнила всички указания. След това Анжелика Крилова се свързала с ФСБ, за да потърси връзка със същия служител и да разбере дали всичко е наред и как да получи достъп до резервната сметка. Оттам я попарили, че такъв човек не работи за националната служба за безопасност. Така тя разбрала, че е станала жертва на измама и подала жалба в полицията.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!