Световният шампион Канада пропиля аванс от пет гола в рамките на последната третина и позволи на Австрия да изравни от 1:6 до 6:6, но все пак стигнаха до победата със 7:6 след продължение с гол на Джон Таварес 15 секунди след началото на оувъртайма. Мачът беше от група „А“ на световното първенство в Чехия.

След като до момента нямаха загубена точка, канадците остават на върха в класирането на групата с 8 точки, колкото има и Швейцария. За Австрия това е първи мач, от който печелят някакъв актив на световното първенство и оставиха Великобритания на дъното с 0 точки.

Канада водеше с 6:1, след като тотално доминираше и спечели сякаш на шега първите два периода с 3:1 и 3:0. Но безпрецедентни пет попадения в тяхната врата само за една третина, изпрати мача в продължение. 15 секунди след началото на продължението Джон Таварес взе шайбата след синята линия и с отсечен удар по леда преодоля вратаря Давид Мадленер, за да фиксира крайния резултат в група „А“.

В другата среща от групата Норвегия победи Дания с 2:0 (0:0, 1:0, 1:0). Голове на Mихаел Брандсег-Нюгорд и Ейрик Салстейн (на празна врата) осигуриха успеха на скандинавците. Норвегия вече заема 5-о място в групата, а като тях 3 точки има и днешният им скандинавски съперник.

След като преди това биха два пъти с продължения, сега бронзовият медалист от миналия шампионат Латвия победи Казахстан с 2:0 (0:0, 2:0, 0:0). С третата поредна победа латвийците излизат втори в група „В“ със 7 точки, на 2 от лидера Швеция. Робертас Букартс и Харалдс Егле се разписаха във втората третина.

В другата среща от трупата Франция удари Полша с 4:2 (2:0, 2:2, 0:0) и регистрира първа победа, като с 4 точки „петлите“ заемат 5-о място в потока. Жюстен Адамо вкара два пъти.