България може да се окаже без най-голямата си надежда за златен медал от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Спортист № 1 на 2011 г. Станка Златева и останалите ни силни борци ще бъдат обект на съблазнителни предложения от английска страна заради Олимпиадата. Според британските медии местната федерация по борба се е насочила към състезатели от България и Украйна.
 
Любопитното е, че англичаните вече са си гарантирали услугите на украинците Миросав Дикун (кат. до 66 кг) и Олександър Мадярчик (до 60 кг) и българина Красимир Кръстанов (до 55 кг). Състезателките от Украйна Яна Стадник (до 48 кг) и Олга Буткувич (до 59 кг) чакат да получат британски паспорти. Кръстанов вече спечели бронзов медал за британския тим от предолимпийския турнир, проведен в Лондон на 11 декември.
 
Като домакин на олимпийските игри, тимът на Великобритания има право на собствени представители във всички дисциплини. Островитяните са амбицирани да не се изложат със слаби резултати и затова селектират силни спортисти не само в борбата.