Българският ансамбъл при жените по художествена гимнастика остана извън челната тройка след първото изиграване на турнира от Световната купа, който се провежда в Потримао (Португалия). Момичетата на Илиана Раева заеха пето място във временното класиране, съобщи Кремена Георгиева, P.R. на националния отбор по художествена гимнастика.

Първата позиция бе отредена за ансамбъла на Беларус , следван от Испания, Русия и Израел. Челната шестица допълва ансамбълът на Германия. Надпреварата за ансамбъла при жените продължава утре, като тогава ще се изиграят съчетанията с две въжета и три ленти. След тези композиции ще бъдат определени осемте най-силни състава, които ще участват на финалите, насрочени за неделя.
 
След изключително силна игра ансамбъл девойки на България заема второ място след първото изиграване на съчетанието с 5 ленти в квалификацията на турнира от Световната купа в Портимао. Възпитаничките на треньорката Белла Каратанчева, отстъпиха единствено на представителките на Русия, оставяйки далеч след себе си другите си конкурентки от Беларус. Утре е изпълнението на второто съчетание от квалификацията за определяне на 8 те най-силни ансамбъла за финала, а в събота късно вечерта се играе финала.
 
Днес за първите си изигравания ще излязат и състезателките ни в индивидуалната надпревара - Биляна Проданова и Габриела Кирова./БЛИЦ