Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърните медали и на съчетанието с бухалки и обръчи. По този начин момичетата на Ина Ананиева направиха пълна колекция от втори места на Световната купа, която се провежда в "Арена Армеец". Вчера нашите извоюваха сребро в многобоя, а по-рано днес и с петте ленти.

Ансамбълът ни в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Християна Тодорова беше бурно аплодирани от публиката, която напълни залата за днешните финали. Българките допуснаха една грешка на обръчи и бухалки и бяха оценени със 17.500 точки. Със същата оценка е и Израел. Така двата отбора разделиха второто място.

И третата титла при ансамблите отиде за Русия. Грациите на "Сборная" бяха оценени с 18.500 на обръчи и бухалки, което им донесе златото.

Четвъртото място разделиха Япония и Украйна с по 17.250 точки, а на шеста позиция са Узбекистан и Беларус с по 17.050 точки.

"Много силна игра на момичетата, независимо от грешката на второто съчетание. Аз съм много доволна от тях", каза Ина Ананиева след състезанието.

Надпреварата продължава с финалите на отделните уреди при жените с участието на българките Невяна Владинова и Мария Матева.




bg_buh_obr.jpg