ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Полицията в Англия е извършила арест на мъж по подозрение за непредумишлено убийство на американския хокеист Адам Джонсън от Нотингам Пантърс, съобщи телевизия ВВС.

По данни на полицията в Южен Йоркшир аутопсията е потвърдила, че Джонсън е починал в резултат на фатална травма на врата. Заподозряният, чието име не се съобщава, е арестуван във вторник и ще остане в ареста до изясняване на всички обстоятелства около инцидента.

На 28 октомври 29-годишният Джонсън получи порезна рана на врата от острие на кънка в мач от първенството на Обединеното кралство срещу Шефилд Стийлърс след сблъсък с канадския защитник Мат Петгрейв. Хокеистът получи медицинска помощ на леда, след което беше транспортиран в градска болница, където е починал. Няма официална информация дали именно Петргейв е арестуваният.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Адам Джонсън не е избран в драфта на НХЛ, но има 13 мача за Питсбърг Пингуинс, отбелязвайки 1 гол и 3 асистенции. Нападателят прекара три сезона в сателитния тим на "пингвините", играещ в Американската хокейна лига (AHL), а също така игра за отборите на Онтарио и Лихай Вали.

В Европа е носил екипите на Аугсбург и Малмьо. През сезон 2016/2017 Джонсън стана шампион на Националната асоциация за студентски спорт с тима на университета в Дълут (Минесота, САЩ). От 2023-а той играе за Нотингам.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!