Марко Шварц спечели алпийската комбинация и донесе трети пореден златен медал за Австрия при мъжете на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския курорт Кортина д'Ампецо. Той беше пети след първия манш в супергигантския слалом с 1:20.35 минута, но с най-добро време в слалома за 45.51 секунди си осигури златото с общо време 2:05.86 минути. Шварц е действащ световен първенец в слалома, а преди две години в Оре взе бронз в комбинацията.

Защитаващият титлата си Алекси Пентюро завърши втори само на 4 стотни от секундата след Шварц. Французинът остана със сребро и на Олимпиадата в Пьонгчанг 2018, когато беше изпреварен от друг австриец Марсел Хиршер, който прекрати кариерата си.

Швейцарецът Лоик Меяр завърши трети и взе бронза с изоставане от 1.12 секунда зад лидера.

Изненадващият лидер след супергигантския слалом Джеймс Крофърд направи и добър втори манш и завърши четвърти на 1.33 секунда, като записа най-доброто класиране в кариерата си в голямо състезание.

24-годишният Зимон Йохер, който е дебютант на Световно първенство, се нареди пети на 2.46 секунди.

Винсент Крихмайер от Австрия, който спечели титлите в супергигантския слалом и в спускането през миналата седмица, беше трети след първия манш, но в слалома не успя да се справи с трасето и отпадна.

Световният шампион от 2017 година Лука Ерни (Швейцария) беше седми след супергигантския слалом и с отлични шансове да атакува място на подиума, но в слалома пропусна врата и отпадна.