Скандалите с родните тежкоатлети, които заминаха преди време за Азербайджан, за да печелят милиони, вече започнаха с пълна сила. Двама от петимата наши щангисти въобще не са били допуснати до преговори с местната федерация. Става въпрос за Силвия Ангелова и Ангел Петров, пише "Меридиан мач". Азерите не са били очаровани от визитните картички на двамата и ги сметнали за безперспективни.
 
Интересното е обаче, че и преговорите с останалите трима - световният шампион за 2007-а и европейски първенец за юноши от 2004-а Иван Стоицов, световният вицешампион от 2003-а, бронзов медалист от олимпиадата през 2004-а и европейски шампион от същата година Величко Чолаков, както и носителката на редица медали от европейски първенства Румяна Петкова, ударили на камък.
 
Имало сериозни разминавания от предварително обещаните условия и тези, които азерите изложили по време на преговорите. Нито един от тримата щангисти не е подписал договор и според запознати предстоят нови преговори. Имало разминаване както в обещаните пари, така и в начина на подготовка, като нашите искали да се готвят самостоятелно в България и да получават парите си у нас, но това не било по вкуса на азерите./БЛИЦ