ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Една от най-големите гордости на българския спорт беше премахната с безцеремонен ход от входа от Олимпийския музей в Лозана. За това съобщи проф. Стоян Денчев – председател на Съвета на настоятелите на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Дълги години пред входа на музея стоеше конструксция с летвата за скок на височина, отбелязващ рекордите за мъже и жени в дисциплината. Върховото постижение при мъжете е притежание на кубинеца Хавиер Сотомайор (245 см), а рекордът при жените е на Стефка Костадинова (209 см). Както е известно, Стефка Костадинова е президент на Българския олимпийски комитет.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

„Сега летвата е преместена на около 25 -30 метра от дясната страна на централния вход, до аварийния изход, и се слива със скеле и други строителни съоръжения там, разказа проф. Денчев, цитиран от „Епицентър“.

От администрацията на музея обясняват, че новият директор на музея (дама от Сингапур) е разпоредила премахването на емблематичното спортна инсталация. Месеци наред летвата е била прибрана в склад, но заради множеството запитвания от граждани на Лозана и посетители на музея я извадили и я поставили на новото ѝ място.

Проф. Денчев е информирал за неприятния случай генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, както и други официални представители на българската държава.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Старото място на летвата с рекордите

Новата позиция на спортната инсталация