Световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев открива днес новия сезон със състезание във Финландия. За троянеца предстои първи старт от Световната купа. 

В 12:30 часа Беломъжев ще участва в спринтовата дистанция. Може да следите - ТУК!

Преди старта Тачо сподели пред БЛИЦ СПОРТ, че е готов за новия сезон, в който се надява също да пожъне големи успехи. "Подготовката премина много добре. Последният лагер беше на глетчера Дахщайн в Австрия. Ще дам всичко от себе си да продължа да прославям родината", сподели Беломъжев.

Приоритет за него остават големите състезания в ски ориентирането - Европейското първенство и кръговете от Световната купа.

Станимир Беломъжев е световен шампион по ски ориентиране от първенството на планетата в Красноярск (Русия) от тази година - в средната дистанция. Това беше единственият златен медал, който му липсваше, след като е световен шампион за младежи (2008 г.), носител на златен медал от Световната купа (2015 г.), трикратен европейски шампион (2013, 2014 и 2015 г.), златен медалист на трите дистанции от Зимната Универсиада през 2016 г. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ