Българският отбор по хокей на лед победи Турция с 5:4 (2:0, 2:0, 1:2) в среща от третия кръг на Световното първенство за младежи до 20 години в  дивизия III, Група "А", провеждащо се в София.

Нашите събраха 6 точки, колкото имат Нова Зеландия и Турция, но те са на 2-а и 3-а позиция с по-добра голова разлика. България е 4-а. На върха е тимът на Израел, който съсипа Киргизстан с 16:1 (5:1, 8:0, 3:0), като киргизите и Мексико нямат точки все още.

Мачът на България не мина без драма, след като момчетата на американския треньор Дерик Айслер най-напред поведоха с 2:0, а в третата третина влязоха с аванс отново от 2 гола – 4:2. Турците обаче изравниха в рамките на две минути чрез Мехмет Карадаг и Еге Одабаш.

След това последваха последователни наказания от по две минути и за двата отбора. В 56:22 минута  Александър Станимиров донесе успеха на лъвовете.

Антъни Тодоров вкара два гола, след като откри в 4:53 минута след подаване на Станимиров и секунда преди края на втория период направи 4:2. В средата на първата третина Васил Вълчев удвои. В началото на втората част турците стигнаха до 2:2, за да дойдат головете на Стефан Пиротски и Тодоров.

Тимът на Турция изравни в рамките на две минути, но българският тим в крайна сметка се поздрави с победата.

Днес е почивен ден, а утре, събота, от 16:30 часа България играе с Нова Зеландия.