Кейт Френч от Великобритания спечели Световната купа за жени след като триумфира с титлата на терена в Национална спортна академия „Васил Левски”. Френч събра 1379 точки от плуване, фехтовка, конна езда, бягане + стрелба и заслужено грабна златния медал. Втора се класира Натали Коул от Ирландия с 1366 точки, а трета Юлия Баташова (Беларус) с 1362. 

Олимпийската шампионка от Рио Клое Еспозито (Австралия)  остана четвърта с 1353 точки. Състезанията се проведоха на басейн „Диана” и НСА. Медалистките бяха наградени от президентите на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шормън и шефа на родната централа Андрей Кузманов.
 
Утре (събота) от 9:30 е началото на финалите в дисциплината плуване при мъжете. От 11:30 е фехтовката, следва бонус рунда, в 16:00 стартира конната езда, а от 18:00 часа е комбинираната дисциплина бягане + стрелба.

Припомняме, че вчера победител в полуфиналите стана Димитър Кръстанов (България) и в утрешното разпределяне на медалите от Световната купа е фаворит за качване на подиума. Входът за публика в НСА е безплатен.

Кръстанов спечели полуфиналната серия и се класира за финала. От дисциплините плуване, фехтовка, бягане и стрелба, българинът събра 1146 точки, което го изведе на първа позиция от всичките 93 участници на полуфиналите. Състезателите бяха разделени в три групи, като в последната дисциплина бягане и стрелба Кръстанов потегли от 12-а позиция. Той направи успешни четири стрелби и много бързи четири обиколки по 400 метра, което му осигури първото място преди финалите в събота. След Кръстанов остана Александър Лифанов (Русия) с 1138 точки, а трети е Артур Ланиган от Ирландия с 1135 точки.

Кръстанов беше подкрепян от българска агитка, което му даде допълнителни сили и енергия да изпревари конкурентите си и дори да завърши с 24.0 секунди аванс пред Лифанов.