Роденият в Русе Александър Георгиев направи 38 спасявания на вратата на Колорадо Авъланч при победата с 4:3 като гост на Лос Анджелис Кингс.

Така 27-годишният страж записа девети пореден успех при гостуване. По този начин Георгиев се изравни с легендарния канадски страж на „лавината“ Патрик Роа, който до момента държеше клубния рекорд за вратари с най-дълга серия от победи навън. Роа записва девет поредни успеха на вратата на Колорадо през сезон 2019/20.

Денис Малгин вкара два гола за успеха на Авъланч в Лос Анджелис. Брад Хънт и Алекс Нюхук също се разписаха за Колорадо, който излезе на трето място в Западната Конференция. Адриан Кемпе се отличи с два гола и една асистенция за тима от Лос Анджелис. Виктор Арвидсон добави едно попадение за „кралете“, капитанът Анже Копитар завърши с три голови подавания, а вратарят Финикс Копли отрази 19 удара.

Сигурният шампион от редовния сезон и носител на Президентс трофи Бостън Бруинс победи Ню Джърси Девилс с 2:1. Така „мечките“ станаха едва третият отбор в историята на НХЛ, постигнал 62 победи в рамките на редовния сезон. Останалите са Детройт Ред Уингс (1995/96) и Тампа Бей Лайтнинг (2018/19).

Тази нощ беше историческа за НХЛ и по друг показател. За първи път в рамките на един ден се играха 16 мача от редовния сезон.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НХЛ
Бъфало Сейбърс – Каролина Хърикейнс 4:3
Детройт Ред Уингс – Питсбърг Пингуинс 1:5
Далас Старс – Вегас Голдън Найтс 2:1 след дузпи
Сан Хосе Шаркс – Едмънтън Ойлърс 1:6
Аризона Койотис – Анахайм Дъкс 5:4
Уинипег Джетс – Нешвил Предатърс 2:0
Кълъмбъс Блу Джакетс – Ню Йорк Рейнджърс 0:4
Отава Сенатърс - Тампа Бей Лайтнинг 7:4
Торонто Мейпъл Лийфс – Монреал Канейдиънс 7:1
Вашингтон Кепитълс – Флорида Пантърс 2:4
Ню Йорк Айлендърс – Филаделфия Флайърс 4:0
Минесота Уайлд - Сейнт Луис Блус 5:3
Бостън Бруинс - Ню Джърси Девилс 2:1
Сиатъл Кракен - Чикаго Блекхоукс 7:3
Ванкувър Канъкс – Калгари Флеймс 3:2 след дузпи
Лос Анджелис Кингс – Колорадо Авъланч 3:4