Роденият в Русе Александър Георгиев направи много силен мач за Ню Йорк Рейнджърс при победата с 4:1 над Едмънтън Ойлърс в единствения мач от програмата на НХЛ.

Само преди два дни Георгиев беше изваден от листата на играчите, заразени с COVID-19. Сега той се отличи с 33 спасявания, което означава, че е отразил 97,1% от ударите към вратата си. Това му помогна да бъде избран на трето място на най-добрите играчи в мача.

За най-добър в двубоя беше посочен нападателят на „рейнджърите“ Райън Строум, който се отличи с едни гол и две асистенции. Второто място зае Алекси Лафрение, завършил срещата с едно попадение и едно голово подаване.

Баркли Гудроу също се отличи с гол и асистенция. Крис Крайдър се разписа един път, а Адам Фокс подаде за две попадения. Райън Маклеод реализира единственото попадение за Едмънтън, а Мико Коскинен завърши с 24 спасявания (85,7%).

С третата си поредна победа Ню Йорк Рейнджърс излезе на първо място в класирането на Източната Конференция на НХЛ с 48 точки от 34 изиграни мача, колкото има и Вашингтон Кепитълс. Едмънтън Ойлърс, който записа четвърта последователна загуба, заема осмо място в Западната Конференция с 38 точки, с колкото е и седмият Колорадо Авъланч.