Българският национален отбор по хокей на лед за мъже записа трета победа на световното първенство в Дивизия II Група „Б“ в Истанбул. В третия си мач на турнира нашите момчета се наложиха над домакина Турция с 5:3 (1:0, 2:0, 2:3). 

Третата част беше изключително драматична, пише "Хокейни новини". „Лъвовете“ изтърваха аванса си от три гола и малко след средата на третината резултатът беше равен, но стигнаха до победата с две попадения в последните 18 секунди, второто на празна врата.

Томислав Георгиев се отличи с един гол и две асистенции за успеха. 18-годишният Никола Чальов добави едно попадение и едва голово подаване. Мартин Наков, Константин Диков и Даниел Дилков също се разписаха. Направи две асистенции. С голови подавания се отчетоха още Мирослав Василев и Александър Стаменов, а вратарят Димитър Димитров направи 33 спасявания (91,67%).

Омер Карс завърши с гол и асистенция за Турция. Огюз Каракоч и Юсуф Карс също бяха точни. Стражът Толга Бозаджъ отрази 31 удара (88,57%).

В другите мачове от деня пълният с руснаци, беларуси и литовци тим на ОАЕ победи Нова Зеландия със 7:1, а Белгия разби Мексико с 11:2.

Днес от 16:30 часа България играе с ОАЕ в мач, който може да се окаже решаващ за първото място. Във временното класиране води ОАЕ с 9 точки, колкото има и България, но нашите момчета имат по-лоша голова разлика. На трета позиция е Белгия с 6 точки. Турция е четвърта с три точки. Следват Нова Зеландия и Мексико без спечелен актив.