Изключително радостна новина за феновете на ръгби спорта дойде от Париж. България ще бъде домакин на Европейското първенство по ръгби 7 за мъже догодина. През последните два дни във френската столица се проведе Генералната асамблея на ръгби Европа. Това е най-голямото събитие на европейското ръгби семейство, което се провежда веднъж в годината и се решават всички въпроси и кандидатури за предстоящи домакинства. Шефът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров и ген.секретар Георги Маринкин присъстваха на форума, на който получихме официалните документи за предстоящото домакинство.

„Това е голям успех и победа! На предишната асамблея подадохме документи за домакинство и сега бяхме избрани. В Бургас ще се играят всички мачове от 1-ви до 3-ти юли. Градът притежава всичко необходимо, за да приеме състезатели, гости и фенове от цяла Европа в началото на лятото. Това е поредното доказателство, че нашата федерация работи професионално и колегите от Европа го виждат. Направихме още една сериозна крачка към завръщане на авторитета и успехите на българското ръгби ”, заяви Атанас Зафиров.

Десет отбора , които ще бъдат разделени в две групи ще участват на шампионата в Бургас, като по време на Асамблеята беше изтеглен и жребия. България е в група „В” заедно с отборите на Хърватия, Норвегия, Люксембург и Гърция. В група „А” са тимовете на Унгария, Швейцария, Босна , Словакия и Сърбия.Играе по един мач, всеки срещу всеки в групата, първите два отбора от всяка отиват на полуфинал, като победителите играят финална среща за определяне на новия Европейски шампион по ръгби 7.