С впечатляващо представяне българският национален отбор по прескачане на препятствия спечели отборната титла в надпреварата за Купа нациите и Приз ЦУМ. Росен Райчев, Калин Неделчев, Аспарух Атанасов и Валентин Вълков изправиха на крака публиката на конно-спортна база “Ген. Крум Лекарски”, която дълго аплодира победата, постигната само с 28 наказателни точки.
 
Героите в отбора са Калин Неделчев с кон Сен Мон Ами, който във втория манш направи чист паркур и Аспарух Атанасов с Джесика де Боа, който също премина чисто паркура с височина на препятствията от 160 см. и финишира с 4 наказателни точки за време.
 
Купата на нациите е квалификация за Европейски шампионат през 2011 год. и за Олимпийски игри в Лондон през 2012 год. , и е с награден фонд 23 000 евро.
 
Националният отбор на Унгария заслужи второто място с общо 36 наказателни точки, а отборът на Турция остана трети с 48 наказателни точки. Четвъртото място бе за състезателите от Румъния, които финишираха двата манша с общо 84 наказателни точки, а със 130 наказателни точки отборът на Гърция остана пети в класирането.    
 
Във второто изпитание в национален клас, което се проведе в сутрешните часове на деня се включиха 31 състезателни двойки в категории деца, мъже и аматьори. Състезателната двойка от Турция Емре Буладоглу и кобила Атина спечели първото място при децата следвани от състезателните двойки Красина Кръстева с кон Наден на второ място и Селин Чан Гюней с Леон Джи от Турцияна трето място. При аматьорите Любчо Докузов с Валдано Бой спечели първото място, Елена Семенова с Аида бе на второ, а Христо Киров с Демет Апокалипсис на трето.
 
Йонут Урсаче от Румъния зае първото място при мъжете с кобила Касиана и второто с кон Лагерфелд в надпреварата при мъжете. Българският състезател Аспарух Атанасов с Ларсон остана на трето място. В призовата петица попаднаха още Пламен Радославов с Никита на четвърто място и Недко Петров с Конхидан на пето.
 
Победителите получиха наградите си от председателя на журито на терен Димитър Генов и Ярослав Димитров от Булбарн България – спонсор на състезанието./БЛИЦ