Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет излезе с решение за наказание на уличените в употреба на допинг двама плувци и един баскетболист.
 
Най-лека санкция е наложена на състезателя по плуване Динко Гешев, който е лишен от права за срок от три месеца. Неговият колега Илия Василев е наказан за една година, а баскетболистът на Черноморец Андрей - за 2 години.
 
Определените санкции са с начална дата 15.03.2012 г., като се приспадне срокът на временното спиране на състезателните им права.
 
Съобразно практиката в сходни международни структури, Дисциплинарната комисия на БОК спазва принципа да не коментира решенията си по отделните казуси.
 
НАКАЗАНИЯТА, НАЛОЖЕНИ ОТ ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ КЪМ БОК
* Андрей Венциславов Илиев, роден на 25.08.1992 г., състезател по баскетбол на Черноморец(Бургас) – определено наказание: лишаване от състезателни права за срок от две години.
* Илия Владимиров Василев, роден на 25.02.1992 г., спортист от Плувен клуб при НСА – определено наказание: лишаване от състезателни права за срок от една година.
* Динко Петров Гешев, роден на 20.06.1987 г., състезател от Плувен клуб Младост 91 (Пловдив) - определено наказание:  лишаване от състезателни права за срок от три месеца.