На 16 август, сряда, ще се проведе втори кръг от традиционните състезания по планинско бягане за купа „Бороспорт“, организиран от Българска федерация по лека атлетика, община Самоков и „Бороспорт“. Стартът е в 11 часа пред хижа Мусала (2325 м надморска височина), а финалът - на връх Мусала (2925 м н.в.). Трасето е с дължина 2500 м, рекордът му е 28.30 минути, а контролното време – един час.

Право на участие имат картотекирани състезатели и всички, които споделят принципите и правилата на Българската федерация по лека атлетика и Академия „Планински бягания“ за мир, равноправие и приятелство. Заявки за участие се приемат в деня на състезанието – от 9 до 11 часа пред хижа Мусала, а атлетите ще имат шанса да се насладят на красотата на величествена Рила.

Надпреварата за купа „Бороспорт“ ще бъде във вариант спринт. Целта на организаторите е да възпитат младите хора в екокултура, любов към България и българската природа, и да направят селекция на националните отбори за 2018 година. На старт ще застанат всички, които представляват страната ни на официални състезания, начело с Костадин Кисьов, Милка Михайлова и Александър Василев. Награждаването на победители е от 15 часа пред хижа Мусала.

В първия кръг от състезанието за купа „Бороспорт“ на 20 юни участваха повече от сто атлети. Третият кръг от надпреварата ще се състои на 1 септември.