Борци от 40 страни събира европейското първенство в Дортмунд (Германия) от 29 март до 3 април. За сравнение миналата година на шампионата стартираха състезатели от 36 държави. Първенството започва със схватките в свободния стил.

Кантарът за първите категории е в понеделник. Тогава съперниците си ще разберат Анатолий Гуйдя (60 кг), Кирил Терзиев (74 к) и Красимир Кочев (96 кг). Срещите им са във вторник от 14 часа и ще са на три тепиха.

„Европейското първенство е част от подготовката ни за световното, на което ще се печелят квоти за Олимпиадата. Не си поставяме големи цели. Разбира се, очаквам от всички добро представяне и каквото са тренирали да го покажат на тепиха. Михаил Ганев е в отбора, но той все още не е това, което беше като световен шампион. Леонид Базан е дебютант, но очаквам да покаже своите възможности. На Станка Златева няма да и е никак леко. Всички се хвърлят срещу нея, защото е фаворитка”, заяви треньорът на свободняците Симеон Щерев.

„Очаквам медалистите ни в отбора от големи първенства и този път да защитят позициите си. Христо Маринов има световна титла, сега е с всички шансове да вземе и европейска. Очаквам и от Александър Костадинов да демонстрира най-добрата си форма”, добави Братан Ценов, треньор на националите по класическа борба.