Борците ни сами признаха, че не са доволни от представянето си на Европейското във Финландия, което протича в момента. Мими Христова донесе четвърти медал за България, и то отново бронз, след като и тя не успя да достигне до битка за златото. В малкия финал при 55-килограмовите европейската шампионка за девойки надделя над французойката Аурелия Басет с 6:4 и се окичи с медала. Преди това бронз взеха още Борислав Новачков, Виктория Бобева и Тайбе Юсеин.

Особено от Юсеин се очакваше повече на това Европейско. Самата Тайбе заяви при завръщането си от Финландия, че е разочарована от себе си.

"На предишното Европейско бях втора, а сега съм едно стъпало по-надолу. Няма как да съм доволна", откровена бе за провала си Тайбе Юсеин.

"Мечтаех за златото, но още ми се губи", съжаляваше още 22-годишната националка.

Дебютантката Виктория Бобева също призна провала - "Технически и физически ме превъзхождаха."

След като и бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев се изложи във Финландия, надеждата е в Станка Златева, от което се очаква донякъде да измие срама и да заличи срамното представяне на нашите на това Европейско. Петкратната световна и европейска шампионка излиза утре на тепиха.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201404/20140401.czbfcprrwz.jpg

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201403/20140328.mozsfcoxda.jpg