Европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 73 килограма Божидар Андреев сподели след триумфа си в зала "Арена София", че още в първия ден след края на Европейското ще е в залата да тренира, защото това, което му предстои преди Олимпийските игри в Париж, е по-важно от всичко друго. 

"При първия опит много избързах, когато щангата ми е лека не знам какво правя. Всичко го дължа на хората, които не са при нас, лека им пръст, дължа го на тях. Още не съм приключил, докато не отида на Олимпиадата. Не ми пречи дали са американци, или турци. Когато си подготвен за състезанието, мисля, че днес всички видяха какво се постига", каза Андреев. 

"Оттук нататък все още продължаваме да тренираме. Няма да имаме спирачки. Аз още от следващия ден съм в залата и продължавам да тренирам. Извън залата нещата не ми пречат, но гледам да избягвам доста неща - има доста лишения като гаджета, алкохол. Тези неща, които ми предстоят преди Олимпиадата, са ми по-важни от всичко друго", каза още българският щангист.