В изключителен финал Хадлей Моргън от Великобритания спечели шестото издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015 по боулинг. Елитният състезател се включи преди елиминационните срещи и успя с игри близо до перфектните 300 точки да извоюва престижното първо място и чек за 7000 евро от наградния фонд, който беше 55 000 евро. Във финала за титлата Моргън се наложи над сънародничката си Олтон Чембърлейн с 289 на 235 точки и заслужено си тръгва от София като шампион.

Трета в генералното класиране също е дама - Джейми Вагнер (Швеция), който победи в спора за бронза водачът до финалите Матиас Олсон също от Швеция.
 
Четирима българи достигнаха до 1/8-финалите и отпаднаха от следващите кръгове. Антонис Бекас, Пламен Станчев, Явор Миланов и Диян Динев се представиха на ниво, но конкуренцията в елиминациите беше повече от жестока. Всички състезатели, които бяха победители в отделните дни на турнира получиха парични премии, както и тези, които направиха перфектни игри от по 300 точки.

По време на церемонията на награждаване зрителите в Joy Station станаха свидетели и на предложение за брак от страна на гръцкия състезател Александрос Панделидис, който падна на колене и поиска ръката на своята приятелка Афродита. Под бурните аплодисменти на зрители и участници  и със сълзи на очите дамата се съгласи и от днес са вече семейство. Най-младият участник в надпреварата беше Лукас Мартинсон на 7 години, който получи оригинална топка за боулинг и предметни награди, заедно с още 6 деца, които бяха под 15 годишни, но придружавани от родителите си участваха в първите дни на турнира.

Общо 258 състезатели от 31 държави се включиха, като тазгодишното издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015 се изкачи на второ място по рейтинг и награден фонд в Европа.

„Няма как да не сме доволни. Постарахме се да бъдем перфектни във всяко едно отношение и сме щастливи, че успяхме да получим само похвали за организацията. Много труден турнир защото дойдоха най-добрите играчи по боулинг в Европа и трябваше всичко да е на много високо ниво. Изключителни резултати и перфектни игри направиха участниците, което не се беше случвало до момента. За догодина планираме седмото издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN по боулинг отново със същия награден фонд”, каза организаторът Елвира Бахарова.