Комисионерът Гари Бетман обяви, че Националната хокейна лига (НХЛ) и отборите в САЩ и Канада ще загубят не милиони, а милиарди долари заради съкратения календар по време на пандемията от коронавирус.

Редовният сезон, който започва тази нощ в 00:30 българско време с мача Питсбърг - Филаделфия, бе съкратен до 56 мача на отбор вместо традиционните 82. Плейофите се очаква да бъдат в стандартния формат с 16 отбора и би трябвало да приключат през юли.

"Нека бъда ясен - играем този сезон, защото това е много важно за нашия спорт. Феновете и играчите имат нужда от мачове и те могат да дадат на хората, най-вече тези в изолация, чувство за завръщане към нормалното и нещо да правят като цяло", каза Бетман на пресконференция.

"Ще ни излезе по-евтино да затворим залите и да не играем. Да, сега ще загубим повече пари, но на това ниво е далеч по-добре да играем редовно, отколкото да не го правим изобщо. В края на краищата общите загуби за Лигата и клубовете ще бъдат милиарди долари. Наясно сме с последствията от това, че избрахме да играем, но собствениците и клубовете са в състояние да поемат този удар", добави Бетман.