Двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки вече принадлежат към елита на руския спорт. Двамата присъстваха на официалното представяне на логото на зимните олимпийски игри Сочи 2014 в московския хотел Риц. Главно действащо лице в парадната церемония бе президентът на МОК Жак Рох, придружен от своя заместник Жан-Клод Кили, пише в. "7 дни спорт".

Руското правителство беше представено от първия вицепремиер Дмитрий Козак и от вицепремиера Александър Жуков. Боксьорът Николай Валуев, знаменитата треньорка по фигурно пързаляне Татяна Тарасова и други звезди на спорта и шоубизнеса използваха повода да покажат скъпите си тоалети.

За да присъстват на тържеството, Албена и Максим прекъснаха за няколко часа снимките на популярното телевизионно шоу "Ледников период", в което участват. Тежка програма имаше и Жак Рох. Преди да отиде в Риц, белгиецът се видя с президента на Русия Дмитрий Медведев. В програмата му беше предвидена и среща с премиера Владимир Путин.
 
По-рано тази година бюджетът на Сочи 2014 беше намален с около 600 млн. долара заради световната финансова криза. Първоначалният проект за бюджет беше на стойност 12 млрд. долара под формата на частни и обществени средства за развитието на Сочи./БЛИЦ