След като преди дни Кирил Николов-Дизела успя да надбяга Драгалевския лифт, най-добрият ни състезател по ориентиране и планинско бягане обръща поглед към „градските върхове“. Днес той трябва да пробяга 1 километър по вертикала, изкачвайки се по стълбите на 5 от най-високите сгради в София и така да застане на 79 км от звездите, разбра БЛИЦ.

Градското изкачване започна в 11:00 часа от мола Serdika Center. От там ще продължи към хотел Хемус и Кемпински хотел Зографски София. След като покори всичките им 22 етажа, той ще превземе и Мегапарк и Новотел София. Тъй като височините не правят точно 1 км, той ще изкачи някои от сградите по два пъти.

Целта на Дизела е да изкачи 1 км по вертикала за под 2 часа и 30 минути. В това време се включва и придвижването от сграда до сграда с бягане – общо около 11 км. Постижението наподобява това, което Кирил Николов постави в средата на август. Тогава той изкачи най-високите пет върха на 5-те най-високи планини в България за по-малко от 23 часа (http://fivepeaks.bg ).

Градското изпитание беше отправено като предизвикателството към Кирил Николов от Heineken. С него състезателят трябва да излезе от средата, с която е свикнал и да докаже, че може да се справи точно толкова добре и в града. След покоряването на софийските „първенци“ ще бъде изчислено и времето, в което Дизела би изминал разстоянието от 80 км, което ни дели от Космоса, както и колко стъпала ще са необходими, за да се стигне до там. Засичането на метрите по вертикала ще стане с мобилното приложение на Heineken 80kmtospace.

Всички фенове на състезателя могат да следят изкачването му и изминатите от него метри на живо в интернет благодарение #80kmtospace (https://www.facebook.com/hashtag/80kmtospace ).