Китайският женски отбор постави нов световен рекорд на стрелба от 10 метра с въздушна пушка в драматично състезание от Азиатските игри в Инчеон, в което едната състезателка на тима беше дисквалифицирана, а след това възстановена в надпреварата.
 
Йи Силинг, Ву Лиуши и Жанг Бинбин набраха 1253,8 точки, като подобриха с 0,1 точки предишния рекорд, който беше поставен от китайски тим по време на турнир в Техеран (Иран) през миналата година.
 
Китайките бяха на път да се лишат от рекорда и златните медали, след като Жанг Бинбин беше дисквалифицирана заради използването на по-тежка пушка по време на квалификациите. Последва апел от страна на отбора, който беше удовлетворен от съдиите.
 
Това лиши Сингапур от бронзовото отличие. Иранките, които бяха обявени за победителки преди възстановяването на китайките, останаха втори с 1245,9 точки. Бронзовите медали взеха корейките с 1241,6 т.
 
Иран отговори подобаващо в индивидуалната надпревара, където Нажмех Кедмати взе злато, а Наржес Емамголинеджад се окичи със сребърен медал. Трета остана китайката Жанг Бинбин.