Дряновските лекоатлети постигнаха голям успех в маратона на София. Овациите са за Маринела Нинева, която спечели второто място при жените в класическата дистанция 42,195 км с личен рекорд, и за Ивайло Вълев, който се класира седми в същата дисциплина. 

При жените победителка е кенийката Беатрис Торойтич с 2:38,27 часа. 
Отлично се представи националната ни състезателка Маринела Нинева от КЛА Локомотив (Дряново), която завърши втора (и първа при българките) с личен рекорд – 2:41,02 часа.  

Над 6000 бегачи в отделните дистанции застанаха на старта в 40-ото юбилейно издание на маратона на София. Кениец счупи рекорда - Матю Киплагат (2:12,12 ч.). Лекоатлетът Ивайло Вълев също от КЛА Локомотив (Дряново) се класира седми в общото подреждане и най-бърз от българите в класическата маратонска дистанция 42.195 км.  

Стартът бе даден от члена на Изпълкома на Българския олимпийски комитет и президент на БФ Волейбол - Любо Ганев. Главният организатор на маратона Анатоли Илиев връчи наградите на най-добрите представили се българи в маратона на София - Маринела Нинева и Ивайло Вълев. 

"Дряново се гордее с вас! Чест и почитания за Маринела Нинева, Ивайло Вълев и легендарния треньор Иван Михайлов. Нов страхотен успех за лекоатлетите ни", коментира председателят на ОбС-Дряново Тодор Георгиев (DJ Теди Джорджо).