Всяко дете иска да накара родителите си да се гордеят с него, да наследи техните най-добри черти и да задмине техните най-големи постижения. Задача, която не е лесна, ако единият от родителите ти е олимпийски шампион. 

Така е и в семейство Назарян, където 21-годишният Едмонд със сигурност ще иска един ден не само да достигне впечатляващите постижения на баща си Армен, но и да ги задмине. А когато в семейството имаш олимпийски шампион в борбата, е съвсем логично този спорт да е в кръвта ти. 

„В началото пробвах и други спортове, но осъзнах, че борбата е моето нещо. През този спорт е минал баща ми и беше логично да поема по неговия път. По-близко ми е и някак вътрешно усещах, че това е изборът за мен. А и баща ми ми помага доста“, споделя Едмонд Назарян. 

21-годишният български състезател е част от кампанията на inbet „С отдаденост към българските спортисти“, а това му дава възможност да застане рамо до рамо не само с баща си, но и с легенди на българския спорт като Мария Гроздева, Станка Златева и други. 

„Харесва ми, че кампанията е насочена и към младите спортисти. Предава посланието, че ние трябва да следим стъпките на големите имена, а и напомня, че всеки трябва да води активен живот“, допълва Едмонд. 

Макар и все още в началото на спортната си кариера, младият борец вече може да се похвали с две европейски титли. Амбициите обаче не спират тук.

„Европейските титли бяха голяма емоция. Това ме мотивира, защото искам да го повторя дори на по-високо ниво като Световно първенство или Олимпиада. Това е най-престижно и именно такава е целта ми. Спомените ми са тръпка, която ме мотивира, но все още имам мечти за преследване“, разказва той. 

Като един от най-изявените млади спортисти в България, Едмонд Назарян знае, че всеки успешен състезател има нужда от подкрепа. 

„Бизнесът трябва да помогне, защото държавата не може да се справи сама. Има много спортисти и трябва подкрепа. Така и спортистът ще е по-мотивиран и успехите ще са по-вероятни“, завършва Едмонд.