Канадският R&B изпълнител The Weeknd ще изнесе шоу на полувремето на Супербоул през февруари, ако заради пандемията от COVID-19 големият финал на шампионата по американски футбол въобще се състои. 30-годишният певец сам обяви новината на профила си в „Туитър“.

„Всички се израснали, гледайки най-голямото спортно събитие – Супербоул. Всеки е мечтаел да участва. Аз явно съм сред благословените, тъй като ще бъда в центъра на сцената през другата година“, обяви Алеб Макконен Тесфай, както и истинското име на The Weeknd.

 

 

Канадецът е ангажиран чрез компанията „Roc Nation agency“ на Джей Зи, която работи в тясно сътрудничество с НФЛ.

Според предварителната програма, Супербоул трябва да се проведе на 7 февруари в Тампа (щат Флорида) на „Raymond James Stadium“, където домакинските си мачове играе Тампа Бей Буканиърс.

Представители на НФЛ обявиха, че работят по няколко сценария за провеждането на Супербоул в зависимост от развитието на пандемията от COVID-19. Според ситуацията на мача може да бъдат допуснати малцина зрители, да бъде отборен пълният капацитет или въобще да няма хора по трибуните.

Това означава, че The Weeknd може да излезе на най-голямата сцена на 65-хилядния стадион пред никаква публика. Супербоул обаче е най-гледаното спортно събитие, което се провежда в рамките на няколко часа. Финалът през 2020 г. беше наблюдаван от 102 милиона зрители по цял свят.