Флорида Пантърс записа пета поредна победа в НХЛ, след като се наложи с 4:2 над Бостън Бруинс като гост в последния мач от редовния сезон. Двубоят трябваше да се играе на 4 януари, но беше отложен заради зимната буря, която тогава връхлетя източното крайбрежие на САЩ и Канада.

Поражението остави „мечките“ на второ място в Източната Конференция и в Атлантическата Дивизия. При успех Бостън можеше да измести Тампа Бей от първата позиция на Изток. За Лайтнинг това е втора титла в конференцията в историята на клуба.

Франк Ватрано се отличи с гол и аситенция за „пантерите“. По един път се разписаха Евгени Дадонов, Максим Мамин и Хенрик Боргстрьом. Джаред Маккан направи две асистенции. Джеймс Риймър започна на вратата на Флорида и направи 33 спасявания, но за втората половина на последната третина беше заменен от Роберто Луонго, който отрази и осемте удара.

Давид Пастърняк и Дейвид Бейкс бяха точни за Бостън, а Туука Раск спаси 22 удара към вратата си. С второто си място в Атлантическата Дивизия Бруинс ще се изправи срещу Торонто Мейпъл Лийфс в първия кръг на плейофите и ще има домакинско предимство. Тампа Бей Лайтнинг пък ще играе срещу Ню Джърси Девилс.

ДВОЙКИТЕ ЗА ПЪРВИЯ КРЪГ НА ПЛЕЙОФИТЕ
Западна Конференция
Нешвил Предатърс – Колорадо Авъланч
Уинипег Джетс – Минесота Уайлд
Вегас Голдън Найтс – Лос Анджелис Кингс
Анахайм Дъкс – Сан Хосе Шаркс

Източна Конференция
Вашингтон Кепитълс – Кълъмбъс Блу Джакетс
Питсбърг Пингуинс – Филаделфия Флайърс
Тампа Бей Лайтнинг – Ню Джърси Девилс
Бостън Бруинс – Торонто Мейпъл Лийфс

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ